Model scrisoare catre presedintele romaniei

Model scrisoare către PreÈ™edintele României

Stimate domnule Președinte,

Vă adresez această scrisoare pentru a exprima îngrijorarea mea cu privire la activarea derogării de la aplicarea prevederilor CEDO (ConvenÈ›ia Europeană a Drepturilor Omului) în România. Consider că această decizie poate crea un precedent periculos pentru toate regimurile iliberale din Europa È™i vă rog să reconsideraÈ›i È™i să retrageÈ›i notificarea de activare a articolului 15 din CEDO.

AÈ™a cum a subliniat Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović, în lupta împotriva pandemiei, autoritățile trebuie să ia măsuri care nu duc la discriminare È™i care sunt proporÈ›ionate obiectivelor urmărite. Este esenÈ›ial ca statele membre să rămână vigilenÈ›i față de orice act rasist, xenofob sau de stigmatizare È™i să asigure accesul la informaÈ›ii corecte cu privire la situaÈ›ia din sistemele de sănătate publică, disponibilitatea serviciilor medicale È™i măsurile care se iau în acest context.

àŽn această perioadă dificilă, transparenÈ›a în comunicare È™i accesibilitatea informaÈ›iei sunt deosebit de importante pentru a restabili încrederea publică È™i participarea la guvernare. Drepturile fundamentale È™i demnitatea umană trebuie să fie în centrul eforturilor noastre de a răspunde crizei COVID-19.

Ca stat membru al Uniunii Europene, România ar trebui să fie un model în ceea ce priveÈ™te respectarea drepturilor omului È™i să nu suspende normele fundamentale conÈ›inute în ConvenÈ›ia Europeană a Drepturilor Omului. Este esenÈ›ial să acÈ›ionăm cu responsabilitate È™i să ne asigurăm că măsurile luate în timpul acestei crize sunt în conformitate cu principiile democratice È™i drepturile fundamentale ale cetățenilor noÈ™tri.

Vă îndemn să luaÈ›i în considerare aceste aspecte È™i să retrageÈ›i notificarea de activare a articolului 15 din CEDO. România poate È™i ar trebui să fie un exemplu de respect pentru drepturile omului È™i democraÈ›ie în aceste vremuri dificile.

Vă mulÈ›umesc pentru atenÈ›ia acordată È™i vă urez succes în eforturile dumneavoastră de a conduce È›ara în această perioadă.

Cu deosebită considerație,

[Numele tău]

Semnătura

Andrei Diaconu

Salut, sunt Andrei, un expert pasionat în găsirea și obținerea locurilor de muncă. Cu o vastă experiență în recrutare și consiliere profesională, mă dedic să ajut oamenii să-și găsească locurile de muncă ideale. Colaborez cu pagina web RamonaStrugariu, un portal de încredere pentru informații relevante legate de locurile de muncă. Aici ofer sfaturi practice, modele de scrisori de intenție și informații valoroase despre cum să obțineți locul de muncă dorit. Împreună, vom transforma căutarea de job într-o experiență plăcută și de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go up