Contact

Ramona Strugariu, eurodeputat USR

Am 42 de ani și sunt născută la Bârlad, în județul Vaslui. În 2002 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași, unde mi-am și luat diploma de masterat în drept european. Câțiva ani mai târziu, între 2013 și 2015, mi-am continuat pregătirea academică, prin intermediul unui program internațional în domeniul administrării afacerilor, predat în limba engleză, la Vrije Universiteit Brussel – Belgia.

În completarea pregătirii academice, mi-am continuat procesul de formare profesională prin participarea la diferite cursuri și programe, atât la nivel național, cât și internațional. Printre cele mai importante:

  •  Fonduri UE și management de proiect – Structural Consulting Group, București, România.  (12/2009-01/2010)
  •  Cursuri juridice și de management de proiect – Instruire cu caracter tehnic – BVD – Gemeinnutzige Arbeit din cadrul Ministerului Justiției din Elveția și ZSGE Zürich, Elveția. (08/2008-09/2008)
  • Cursuri de coordonator național și lider de echipă – Global Volunteers, Saint-Paul, Minnesota, SUA. (04/2004-12/2005)

Mi-am început activitatea profesională în 2001, atunci când m-am alăturat organizației Global Volunteers, un ONG internațional cu sediul în Statele Unite, cu statut consultativ la ONU, care organizează activități de voluntariat prin programe de dezvoltare în întreaga lume. Am fost pe rând asistenta coordonatorului național de proiect/coordonatorilor de program din SUA și ulterior lider de echipă, între 2004 și 2005. În aceste calități am gestionat proiecte specifice de integrare socială, sănătate publică și educație, destinate sprijinirii copiilor distrofici și a copiilor abandonați din spitale din România, precum și dezvoltarea unor programe de predare a limbii engleze în școli și licee din România.

 

Între 2003 și 2007 am fost jurist la S.C. ULPRES SRL, S.C. COMIGAT SRL, două societăți cu profil comercial și agricol, continuând ulterior activitatea de consiliere juridică pentru fundația britanică INS Bucharest, activă în domeniul educației.

Între 2008 și 2012 am fost Manager de proiect și consilier juridic la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, gestionând un proiect-pilot pentru munca în folosul comunității, reintegrare socială și mediu, în cadrul unui parteneriat între Ministerul Justiției din România și organizația elvețiană VEBO.

 Din 2015 până în februarie 2019 am fost asistenta parlamentară și șefa de cabinet a unui europarlamentar român. Am avut responsabilități diverse legate de activitățile politice ale următoarelor comisii și grupuri de lucru din cadrul Parlamentului European: Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Comisia pentru control bugetar, Comisia specială pentru combaterea terorismului, Grupul mixt de control parlamentar specializat al Europol, Grupul de lucru pentru controlul Schengen, Grupul de lucru cu privire la statul de drept și lupta împotriva corupției. În cei 4 ani de activitate în Parlamentul European am redactat texte cu caracter legislativ privind rapoarte și opinii, rezoluții, amendamente, documente de poziție, discursuri și comunicări publice, am participat la negocieri instituționale și inter-instituționale și am coordonat activitatea curentă a biroului.

Contact

Telefon: 0032 2 28 45215
Email: info@ramonastrugariu.eu