Vot în favoarea Opiniei LIBE privind descărcarea de gestiune a Frontex

Sunt raportoare a Parlamentului European pentru a doua opinie a Comisiei LIBE privind descărcarea de gestiune a Frontex – Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

Astăzi, în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, am primit susținerea largă, prin vot, a Parlamentului European pentru acest raport.

Frontex este cea mai mare agenție a Uniunii Europene şi trebuie să fie un model pentru alte agenții. Noul ei mandat presupune şi mai multă responsabilitate, profesionalism, respect pentru drepturile omului. Fostul director executiv al Agenției şi managementul anterior nu au respectat acest mandat. Ba dimpotrivă, l-au abuzat.

Acum Frontex este pe calea cea bună, dar mai sunt paşi importanți de făcut până ajungem la modelul pe care trebuie să îl implementeze fără ezitare. Toate aceste lucruri sunt reflectate în raport, iar descărcarea de gestiune pentru anul 2020 nu trebuie acordată, din perspectiva LIBE.

Susținem paşii buni, suntem exigenți cu greşelile şi vrem să le vedem corectate. Asta înseamnă respect pentru cetățenii europeni.