Am sărbătorit la București 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Sărbătoresc la București primii 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, în cadrul unei ședințe solemne a Parlamentului național.

M-am bucurat să revin acasă pentru a marca, alături de colegii din delegația USR în Parlamentul European și de colegii noștri deputați și senatori, împlinirea a 15 ani de când România este parte a marii familii europene. 15 ani în care România a beneficiat de fonduri europene în valoare de peste 66 miliarde de euro. 15 ani în care PIB-ul României a crescut de la 97,7 miliarde de euro la 240 de miliarde de euro. Dar, mai presus de toate, 15 ani în care am învățat și simțit ce înseamnă “uniți în diversitate” și am primit lecția solidarității europene în poate cele mai crunte perioade de criză.

România de astăzi este infinit mai puternică decât România de dinainte de aderare. Parcursul european al țării rămâne singura opțiune viabilă pentru stabilitatea, securitatea și dezvoltarea României, așa cum ne dorim cu toții, în spiritul valorilor pentru care am luptat în ’89. Mirajul „aurului” venit din Rusia nu ne poate dezbina și abate de la acest traseu spre prosperitate, spre mai bine, la care am pus cu toții umărul în ultimii 30 de ani.