Școala politică pentru tineri – Cariere și oportunități europene, naționale și locale pentru tinerii politicieni

Zi plină la Iași, unde găzduiesc weekendul acesta prima ediție a Școlii politice pentru tineri, un program de mentorat și de orientare în carieră pentru cei care își doresc să servească onest și asumat interesului public. Tinerii de aici mi-au cerut un astfel de curs de formare, iar eu m-am conformat și l-am organizat.

Le-am vorbit studenților, masteranzilor și doctoranzilor ieșeni despre nevoia de profesionalizare a politicienilor, despre competență, meritocrație și independență – ca trăsături de bază a funcționarilor publici și a oricărui om cu poziții de responsabilitate publică – despre onestitate și corectitudine în administrație, în general.

Efervescență, curiozitate și multă hotărâre de a schimba lucrurile, asta am întâlnit astăzi la tinerii ieșeni, cu care am stat de vorbă vreme de vreo 6 ore. Nu doar eu, ci și colegii mei Monica Berescu, deputat USR, Marius Bodea, senator USR, Diana Finkelștain și Andrei Popescu, consilieri locali, cărora le mulțumesc pentru toată contribuția și valoarea adăugată pe care au adus-o dezbaterilor de azi.

Tinerii aceștia merită pe deplin încurajați, sprijiniți și formați. Au un potențial uriaș, iar administrația din România și din Uniunea Europeană ar avea numai de câștigat dacă i-ar valorifica și respecta așa cum merită.

În mine vor găsi mereu un aliat, un om care va face tot posibilul ca astfel de tineri bine pregătiți să-și găsească locul binemeritat în societate. Continuăm mâine cu o nouă serie de ateliere, cursuri și discuții, pe care o aștept cu nerăbdare.