Agenda săptămânii 11-17 octombrie 2021

Bună dimineața! Ca în fiecare săptămână, mă bucur să vă prezint mai jos principalele activități și priorități de lucru de care mă voi ocupa în următoarele zile.

𝗟𝗨𝗡𝗜

📌 Particip la întâlnirea pregătitoare a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE);

📌 Votăm în cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) amendamentele pentru o serie de dosare esențiale, inclusiv consolidarea democrației, libertății media și pluralismului în UE și situația proceselor strategice împotriva participării publice, pentru care sunt raportor Renew Europe.

📌 Tot în cadrul LIBE votăm amendamentele legate de folosirea sistemului e-CODEX pentru creșterea cooperării și comunicării între statele membre în domeniul justiției, subiect pentru care sunt, de asemenea, raportor de grup.

𝗠𝗔𝗥𝗧̦𝗜

📌 Particip la întâlnirea Grupului de lucru “Sustenabilitate și politici structurale”;

📌 Iau parte și contribui la dezbaterile din cadrul Grupului de lucru “Afaceri externe”, unde examinăm subiectele incluse pe agenda de plen de săptămâna viitoare: cooperarea UE-Taiwan, situația din Tunisia, pacea din Peninsula Coreea;

📌 Continuăm sesiunea de vot în LIBE și ne exprimăm poziția cu privire la cooperarea Europol cu entitățile private, procesarea datelor cu caracter personal în cadrul investigațiilor și rolul Europol în cercetare și inovare. Votăm, de asemenea, pe marginea raportului legat de impactul crimei organizate asupra resurselor UE;

📌 Particip la întrunirea Grupului de lucru “Valori și democrație”, unde discutăm printre altele despre cum putem crea un spațiu mai sigur pe internet pentru copiii noștri;

📌 Iau parte la ședința Renew Europe, unde vom asista la prezentările colegilor candidați pentru funcția de președinte al grupului.

𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗜

📌 Încep ziua printr-o nouă ședință Renew Europe, unde discutăm concluziile grupurilor de lucru și unde voi prezenta raportul de descărcare de gestiune Frontex pentru 2019, subiect pentru care sunt responsabilă Renew. Tot atunci discutăm despre subiectul Pandora Papers, pentru care sunt co-responsabilă, alături de colegul meu, Luis Garicano.

𝗝𝗢𝗜

📌 Particip la atelierul „Green regions and cities in resilient and sustainable Eastern Partnership economies”;

📌 Iau parte la o nouă întâlnire a LIBE, unde ne exprimăm voturile finale pe dosarele legate de combaterea proceselor strategice împotriva participării publice și folosirea e-CODEX, ambele fiind subiecte de care sunt direct responsabilă în cadrul Renew Europe;

📌 Particip la ședința Comisiei pentru control bugetar (CONT), unde discutăm despre raportul anual privind protejarea intereselor financiare și descărcare de gestiune a Comisiei Europene pentru 2020.

𝗩𝗜𝗡𝗘𝗥𝗜

📌 Ziua va fi dedicată activităților administrative și de planificare a următoarei săptămâni plenare.