Conferința pentru Viitorul Europei și Europa Viitorului

O Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, mai transparentă, mai preocupată de ocrotirea valorilor fundamentale și a statului de drept, mai rezilientă și mai curajoasă nu poate fi construită stând deoparte.

Am invitat în acest weekend tineri şi studenți din țară, implicați și preocupați de modul în care ar trebui să arate Europa Viitorului, pentru a-i consulta cu privire la direcția spre care și-ar dori să se îndrepte proiectul european în următorii ani. O consultare reală, cu provocări și mize uriașe pentru viitorul lor.

Împreună cu experți de renume din zona academică și de cercetare, a afacerilor europene și a relațiilor internaționale, îi vom provoca prin intermediul unor dezbateri aplicate și ateliere practice să își exprime, liber și critic, propriile gânduri cu privire la proiectul european, să identifice vulnerabilități și să propună soluții.

Am bucuria de a-i avea alături de mine, în calitate de moderatori, pe Diana Buzoianu, deputat USR PLUS, membră în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Cristian Presuraa (Dr.), fizician și cercetător, Nansi Lungu (Dr.), analist comportamental și specialist în științe cognitive, Ovidiu Alexandru Raetchi, scriitor și expert în relaţii internaţionale și Sorin Cucerai, publicist-comentator.

Punem în weekend piatra de temelie a unei Europe a tinerilor, cu mai multe oportunități și experiențe de învățare pentru ei și pentru noi toţi.