Raportul de activitate al Ombudsmanului European 2020

Am luat ieri după-amiază cuvântul în cadrul Comisiei pentru Petiții (PETI), în calitate de raportor Renew Europe pentru raportul de activitate al Ombudsmanului European pe 2020, și am salutat eforturile doamnei Emily O’Reill și echipei sale de a menține vie încrederea cetățenilor în administrația publică europeană, chiar și în timpul pandemiei de COVID-19.

Așa cum am subliniat și în intervenția video, transparența rămâne esențială pentru tot acest dialog onest pe care încercăm să-l construim cu cetățenii europeni. Indiferent că vorbim de transparența în privința achizițiilor publice sau de cea legată de luarea deciziilor la nivel instituțional, toate rămân aspecte cheie pentru apropierea cetățenilor de Uniunea Europeană. 

Ombudsmanul European va avea în continuare tot sprijinul nostru, al Parlamentului European, în ceea ce privește mandatul său de garant al drepturilor cetățenilor. Vom susține și chiar contribui la creșterea ratei de acceptare a recomandărilor Ombudsmanului European de către celelalte instituții europene. Avem această responsabilitate cu care nu ne putem juca.

Intervenția pe larg poate fi urmărită aici: https://fb.watch/6QTXVcNaIm/