Victorie decisivă pentru viitorul european al Republicii Moldova

Începe o nouă era în istoria democrației de peste Prut. Oamenii au ales, în proporții covârșitoare, direcția spre care să se îndrepte Republica Moldova în următorii ani și au făcut un PAS important în aceast sens. Aproape 53% dintre cetățeni au optat clar și răspicat pentru calea europeană și au dat un vot de blam forțelor proruse, ce s-au dovedit incapabile de reforme. 

Votul de ieri a fost pentru un Parlament curat, pentru o agendă asumată anticorupție, pentru întărirea instituțiilor publice și a sistemului judiciar, pentru meritocrație și competență. Votul de ieri a fost pentru apropierea de Uniunea Europeană, ieșirea din sărăcie și pentru un viitor integrat în marea familie europeană. 

Nu vorbim doar despre o victorie a Republicii Moldova. E o victorie superbă pentru Europa, în acest moment. Abia aștept să revin la Chișinău, să le mulțumesc şi să învăț de la acești oameni minunați, pe umerii cărora stă acum o responsabilitate imensă. Felicitări Maia Sandu, felicitări PAS și, mai ales, felicitări oameni buni şi hotărâți ai Republicii Moldova! Puterea este în mâinile voastre și ați știut ce să faceți cu ea. Cu toții avem de învățat din această lecție extraordinară despre responsabilitate și democrație.