Concurs „Viitorul Europei este viitorul meu”

Ramona Strugariu, europarlamentar USR PLUS, lansează în contextul Conferinței privind viitorul Europei, un concurs de creație destinat tinerilor români, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, pe tema Viitorul Europei este viitorul meu”Concursul este organizat, cu ajutorul Renew Europe, prin rețeaua birourilor locale ale eurodeputatului și este deschis tuturor instituțiilor de învățământ din România. Marele premiu este o excursie de studiu la Bruxelles pentru întreaga echipă, care va include vizite tematice la Parlamentul European și la celelalte instituții ale UE, întâlniri cu decidenți europeni și cu reprezentanți ai României pe lângă Uniunea Europeană. Vizita de studiu va fi organizată în momentul în care situația epidemiologică o va permite, iar restricțiile de călătorie vor fi ridicate.

Căutăm clipuri video creative, atractive, care să exprime cât mai bine viziunea tinerilor români cu privire la direcția spre care ar trebui să se îndrepte Uniunea Europeană, politicile educaționale și de tineret. Concret, fiecare echipă va trebui să prezinte într-o manieră cât mai originală 5 priorități pentru viitorul Uniunii Europene, priorități care vor fi ulterior analizate și, în măsura relevanței, susținute de către echipa de deputați ai USR PLUS în cadrul negocierilor formale privind viitorul Europei. 

Regulament şi informaţii despre concurs

Regulamentul concursului este disponibil oricărui solicitant, în mod gratuit, pe întreaga durată de desfășurare a concursului, în sectiunea de mai jos. Participarea la acest concurs implică cunoașterea și acceptarea integrală, expresă și neechivocă a prezentului Regulament și se face fără plata vreunei taxe.