România oferă asistență sanitară de urgență Indiei

Solidaritatea europeană nu are granițe, la fel de bine cum nici salvarea de vieți omenești nu ar trebui să țină în vreun fel cont de repere geografice sau de interese politice. 

România și Uniunea Europeană sunt alături de India și de cetățenii săi. Împreună cu Irlanda, Belgia, Luxembourg, Suedia și Portugalia, România s-a alăturat astăzi, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă, efortului Comisiei Europene de a veni în sprijinul Indiei, țară grav afectată de noile mutații ale COVID-19, donând mai multe concentratoare și rezerve de oxigen. Uniunea Europeană trimite Indiei, în această primă etapă, mai multe echipamente medicale și tratamente de urgență specifice în tratarea coronavirusului. 

Gestul de astăzi reprezintă doar un mic pas în această luptă contracronometru cu boala și vine ca răspuns la solicitarea Indiei de a primi sprijin în gestionarea pandemiei și în salvarea de vieți omenești. Sistemul sanitar indian este în colaps, iar mii de oamenii mor în fiecare zi din cauza lipsei de oxigen și a paturilor libere în spitale. 

Împreună putem învinge pandemia!