Intervenție LIBE privind combaterea corupției și implementarea de către UE a prevederilor Convenției ONU împotriva corupției

Am luat în această după-amiază cuvântul, în cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), pe tema combaterii corupției și implementării de către Uniunea Europeană a prevederilor Convenției ONU împotriva corupției.

Concret, 7 din 10 europeni privesc corupția ca pe unul dintre principalii factori destabilizatori ai Uniunii Europene, iar preocuparea cetățenilor pentru această problematică este într-o continuă creștere. În acest context, am cerut Comisiei să facă următoarele precizări:

1. Care sunt măsurile concrete pe care intenționează să le adopte pentru a cotracara mai eficient corupția în UE și cu ce abordări curajoase va veni în acest sens?

2. Când și dacă are în vedere reluarea publicării Raportului anticorupție, un exercițiu excelent care a fost stopat din motive pe care nu le-am clarificat încă?

3. Cum monitorizează Comisia Europeană combaterea corupției la nivel înalt din Bulgaria și când va analiza motivele pentru care, în ciuda revendicărilor din stradă ale sutelor de mii de protestatari, de luni întregi, Guvernul de la Sofia nu pare să dea semnale în acest sens?

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/RamonaVictoriaStrugariu/videos/3687217584720416