Scrisoare adresată Secretariatului General al Guvernului

Da, ştiu că este “guvernul meu”, dar are de explicat nişte lucruri. Am scris, aşa cum am spus că voi face. Aştept cu multă nerăbdare răspunsuri.

Datele acestea sunt de interes public. Ele trebuie comunicate a priori, nici măcar nu e cazul să le solicite cineva în baza Legii 544 sau în alt fel. 

Să tai accesul unei instituții la platforma de publicare e foarte grav. Tot în acest context, o completare – pentru că am fost întrebată de mai multe ori ieri: nu, nu sunt de acord cu centrele speciale pentru nimeni. Înțeleg prioritizările pe categorii (atâta timp cât sunt reale). Dar centrele trebuie să fie deschise tuturor. Dau chiar un exemplu – în Belgia, în plin lockdown, când personalul medical şi de îngrijire din centrele de bătrâni nu mai făcea față, a intervenit armata să îi ajute. Mi-au rămas întipărite pe retină acele imagini, păreau de sfârşit de lume. Deci înțeleg foarte bine nevoia vaccinării armatei, în contextul de acum.

Nu înțeleg vaccinările de rude în numele “siguranței naționale”; nici “misiunile externe” (cu excepția personalului consular, diplomatic, acela care face deplasări frecvente şi esențiale). 

Nu înțeleg şi nici nu cred că e de înțeles sau de acceptat nimic din logica cetățeni mai cetățeni decât alții.