Eveniment LIVE: Ep. 1 Romanian Women in Science

#ROWomenInScience este noul meu proiect despre noi, cu mult dincolo de Ziua Internațională a Femeii.

Am pornit săptămâna aceasta o serie de conversații cu cercetătoare și profesioniste din domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), într-un proiect pe termen lung – nu doar de Mărțișor – prin care vrem să promovăm modele de urmat, să spunem poveștile lor profesionale și personale, să discutăm despre prejudecăți și obstacole, dar și despre oportunități. Și, nu în ultimul rând, să vorbim despre frumusețea științei, fără de care nu putem avea o Românie modernă.

Avem nevoie să profităm de întreg potențialul educațional al copiilor noștri, iar asta înseamnă să nu mai îndepărtăm fetele de știință, ci să le încurajăm să-și urmeze curiozitatea și pasiunea pentru cercetare.Înainte de a concepe soluții, un prim pas este să vorbim despre aceste subiecte și să cunoaștem modele pe care le putem prezenta unei audiențe cât mai mari, precum cele două prime invitate de săptămâna aceasta.

Elizabeth Petrescu este astronom și lucrează la Agenția Spațială Europeană (ESA), în departamentul de Protecție Planetară. Are un master în fizică nucleară și astrofizică, cu o disertație despre lunile lui Jupiter, iar acum studiază asteroizii care se apropie de Pământ, potențial periculoși.

Sorina Lupu este pasionată de inginerie, mai ales de robotică și tehnologii spațiale. După un master la Universitatea Tehnică EPFL din Elveția, specializată în științe naturale și inginerie, lucrează în prezent la doctorat la celebra Facultate Caltech în robotică aerospațială.

Discuția poate fi urmărită AICI.