Scrisoare adresată ministrului sănătății cu privire la modul în care are loc colaborarea între sistemul public și cel privat de sănătate

I-am adresat în această dimineață o serie de întrebări ministrului sănătății, dl. Nelu Tătaru, în contextul evoluției accelerate a pandemiei de Covid-19 și a creșterii numărului de infectări zilnice în România.

Acestea vizează modul în care au fost mobilizate disponibilitățile de asistență medicală, atât cele publice, cât și cele private, în vederea combaterii pandemiei și realitatea concretă de pe teren în care se desfășoară această colaborare.

În acest sens, l-am întrebat pe domnul ministru:

  1. Cum va deconta Casa Națională de Asigurări de Sănătate furnizorilor acreditați pentru servicii de transport sanitar neasistat și consultații de urgență la domiciliu, serviciile efectuate pentru bolnavii Covid-19 conform fișelor transmise de către dispeceratul medical 112?
  2. Cum vor fi aceste servicii înregistrate în sistemul SIUI – dat fiind că foile de externare pentru pacienții infectați au înscris ca și diagnostic doar Covid-19, fără alte mențiuni, diagnostic ce nu există pe platforma SIUI ca înregistrare pentru servicii efectuate?

Scrisoarea pe larg poate fi consultată mai jos.