Ramona Strugariu: Astăzi, Alianța USR PLUS livrează unul dintre cele mai importante obiective de campanie asumate în anul 2019

„Este timpul ca acele guverne care nu îşi respectă angajamentul de ocrotire şi garantare activă a statului de drept pe teritoriul Uniunii să răspundă efectiv, nu doar declarativ, pentru aceste încălcări. Banii europeni nu vin dintr-un bancomat fără limită şi fāră reguli”, asta am susținut astăzi, în contextul în care tocmai ce s-a decis la nivel european ca acordarea fondurilor europene să fie condiționată de respectarea statului de drept, în urma eforturilor întreprinse de Grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș, din care face parte USR PLUS.

Astăzi Alianța USR PLUS livrează unul dintre cele mai importante obiective de campanie asumate în anul 2019. Avem o delegație puternică USR PLUS a României într-un grup politic nou, vizionar, iar această delegație a transformat respectarea statului de drept într-o prioritate strategică de mandat. Rezultatele de văd astăzi. Efortul de echipă le-a făcut posibile, iar grupul Renew Europe este lider european în propunerea, susținerea şi concretizarea acestui mecanism aplicabil toate statele membre.Este o realizare extrem de importantă şi o mândrie pentru România.

Felicitări tuturor colegilor mei care au făcut posibilă o Europă mai bună şi mai responsabilă pentru fiecare cetățean al ei.

Am explicat, totodată, cum va funcționa acest mecanism de condiționalitate: https://bit.ly/3l2Jq0C