Sesiune LIVE – Managementul deșeurilor și tăierile ilegale în epoca #GreenDeal

Conform unui raport Greenpeace, în România sunt tăiate la fiecare 60 de minute câte 3 hectare de pădure (echivalentul a trei stadioane de fotbal). În plus, 8,8 milioane de metri cubi sunt tăiați ilegal anual pe tot teritoriul României, făcând din afacerile cu materiale lemnoase unele dintre cele mai profitabile la nivel național. Județul Suceava este de departe unul dintre cele mai afectate județe din România, cel puțin trei păduri din zonă fiind complet doborâte în ultimii ani din cauza exploatărilor ilegale care de multe ori au loc chiar sub ochii autorităților.

Situația din zonă nu numai că a pus sub semnul întrebării capacitatea administrațiilor locale de a combate în mod eficient fenomenul, de a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice și de a proteja marile populații de carnivore, dar a și generat o creștere substanțială a corupției, crimei organizate și mafiei lemnului, subiect care a ținut la începutul anului prima pagină a ziarelor internaționale timp de câteva săptămâni bune.

Despre toate acestea, precum și despre managementul selectiv al deșeurilor, situația gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș și poluarea din Vatra Dornei, discutăm mâine, 23 iulie, începând cu ora 19:00, într-un LIVE pe care îl organizez aici, pe pagina biroului meu europarlamentar din Suceava, împreună cu Diana Ionescu – avocat; Laura Bouriaud, profesor universitar; Rey Adrian – Radu – candidat USR PLUS la Primăria Vatra Dornei; Daniel Popescu – deputat USR; Gheorghe Sologiuc – activist de mediu și Raul Pop – fost secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Vă invit să fiți alături de noi și să ne lăsați în comentarii mesajele și întrebările dumneavoastră.
____________________
Mai multe detalii ➡️ https://bit.ly/2CVxyN2

Managementul deșeurilor și problematica tăierilor ilegale

🔴 LIVE Dezbatere online despre managementul deșeurilor și problematica tăierilor ilegale de păduri din județul Suceava, organizată prin intermediul biroului meu local – Birou Europarlamentar Ramona Strugariu – Suceava.Vă invit să ne urmăriți și să ne lăsați în comentarii mesajele și întrebările dumneavoastră.

Posted by Birou Europarlamentar Ramona Strugariu – Suceava on Thursday, July 23, 2020