Dialog Věra Jourová – situația dezinformării și a știrilor false

I-am transmis vicepreședintei Comisiei Europene, Věra Jourová, o serie de remarci cu privire la situația dezinformării și a știrilor false. Așa cum am mai spus-o, aceste realități nu pot fi combătute prin cenzură, ci doar prin informații verificate, de calitate, care să ajungă cât mai departe, prin alfabetizare media, prin educație, care să permită cetățenilor să ia decizii în cunoștință de cauză. 

Mi-am exprimat dezacordul profund față de noile cifre din Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027, aflat acum în plină negociere, care reflectă reducerea bugetelor pentru programele “Europa Creativă” și “Justiție, Drepturi și Valori”, chiar față de propunerea inițială a Comisiei şi la aproximativ o treime din cât solicitase Parlamentul European. Am atras atenția asupra faptului că această incoerență dintre angajamentele noastre pentru sprijinirea presei libere şi combaterea dezinformării și acțiunile concrete – ex. micșorarea bugetelor unor programe vitale pentru presa liberă şi promovarea valorilor europene – este o dovadă de ipocrizie şi este inacceptabilă. 

Intervenția pe larg poate fi urmărită mai jos.

Dialog cu Věra Jourová pe tema dezinformării

I-am transmis vicepreședintei Comisiei Europene, Věra Jourová, o serie de remarci cu privire la situația dezinformării și a știrilor false. Așa cum am mai spus-o, aceste realități nu pot fi combătute prin cenzură, ci doar prin informații verificate, de calitate, care să ajungă cât mai departe, prin alfabetizare media, prin educație, care să permită cetățenilor să ia decizii în cunoștință de cauză. Mi-am exprimat dezacordul profund față de noile cifre din Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027, aflat acum în plină negociere, care reflectă reducerea bugetelor pentru programele “Europa Creativă” și “Justiție, Drepturi și Valori”, chiar față de propunerea inițială a Comisiei şi la aproximativ o treime din cât solicitase Parlamentul European. Am atras atenția asupra faptului că această incoerență dintre angajamentele noastre pentru sprijinirea presei libere şi combaterea dezinformării și acțiunile concrete – ex. micșorarea bugetelor unor programe vitale pentru presa liberă şi promovarea valorilor europene – este o dovadă de ipocrizie şi este inacceptabilă. Intervenția pe larg poate fi urmărită mai jos.

Posted by Ramona Strugariu on Monday, June 15, 2020