Agenda săptămânii 18 – 24 mai 2020

Iată câteva repere din agenda săptămânii, care are doar trei zile de activitate parlamentară. Joi şi vineri sărbătorim Înălțarea şi sunt zile libere în calendarul Parlamentului European. 

Luni: şedinţă online cu echipa mea – nu mai este o noutate pentru nimeni că acest lucru se întâmplă deja cu regularitate în fiecare zi de luni – și particip la întâlnirea Comisiei LIBE. Votăm pentru adoptarea întrebării privitoare la situația spațiului Schengen post-COVID19, pe care o vom adresa Comisiei si Consiliului, apoi avem dezbateri referitoare la sprijinul operațional oferit de EASO statelor membre – în special Greciei – în gestionarea situației refugiaților; activitatea Europol în combaterea faptelor ilegale, apărute ca urmare a pandemiei; folosirea inteligenței artificiale în domenii precum educația, cultura sau sectorul audiovizual. 

Seara am mai multe întâlniri şi şedințe online cu colegii coordonatori regionali şi membri PLUS.

Marți particip la întâlnirea Comisiei PETI, unde analizăm mai multe situații semnalate de către cetățenii europeni, în prezența semnatarilor (prin conexiune online). Printre subiectele pe care le vom discuta – situația zborurilor și vacanțelor anulate din cauza pandemiei de COVID-19, scutirea plății TVA-ului pentru bunurile și serviciile donate/prestate cu titlu voluntar în gestionarea crizei de coronavirus; apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale în timpul stării de urgență.

Seara am întâlnire online cu reprezentanții cabinetelor locale, pentru stabilirea dezbaterilor şi activităților în perioada următoare. 

Miercuri particip la un talk-show găzduit de VedemJust TV, pe tema educației sexuale. 

Spre finalul săptămânii iau parte la o întâlnire online cu colegii din PLUS – regiunea Nord-Vest, cu care voi discuta despre acțiunile partidului pe timpul pandemiei. 

Rămânem aproape, să aveți o săptămână excelentă.