Interviu Radio Europa Liberă Moldova – Ramona Strugariu (europarlamentară): „Sunt bani, trebuie bunăvoința guvernului moldovean să se ducă în direcția potrivită”

Zilele trecute i-am acordat un interviu Valentinei Ursu, de la Radio Europa Liberă Moldova, despre decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova de a anula controversatul acord de împrumut, în valoare de 200 de milioane de euro, cu Federația Rusia, pe care Putin l-ar fi oferit oricum în condiții suspecte și disproporționate. Așa cum am subliniat și printr-o postare anterioară, acest “măr otrăvit” era menit mai degrabă să destabilizeze securitatea economică a Republicii Moldova, decât să acționeze ca un colac de salvare. Am discutat și despre ajutorul macro-financiar oferit de UE partenerilor de Chișinău, implementarea prevederilor Acordului de Asociere și despre dovezile de solidaritate oferite de UE cetățenilor moldoveni pe timpul pandemiei.


Link: https://moldova.europalibera.org/a/ramona-strugariu-sunt-bani-trebuie-bun%C4%83voin%C8%9Ba-guvernului-moldovean-s%C4%83-se-duc%C4%83-%C3%AEn-direc%C8%9Bia-potrivit%C4%83-/30601476.html