Am răspuns astăzi, de Ziua Europei, împreună cu Dragos Pislaru și alți câțiva colegi din Parlamentul European, mai multor întrebări venite din partea cetățenilor și jurnaliștilor români. Iată un scurt rezumat al intervenției mele video.
🇪🇺 Pentru mine, ziua de 9 mai înseamnă, printre altele, libertatea de mișcare, libertatea de a călători și de a învăța într-o Europă care nu ne pune bariere, înseamnă un program precum Erasmus+, înseamnă momentul Maastricht cu cetățenia europeană, înseamnă momentul Lisabona cu întărirea cooperării judiciare.
🇪🇺 Poate cel mai puternic simbol al zilei este tocmai modul în care Comisia Europeană a ales să ilustreze astăzi solidaritatea europeană pe care a asociat-o cu mesajul unui medic român, plecat în Italia pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus.
🇪🇺 Avem nevoie de digitalizare, de implementarea rapidă a unui sistem de e-learning. Tinerii nu sunt o problemă, ci o soluție, ei ar trebui încurajați să preia leadership-ul unor inițiative care să aducă educația mai aproape de orice elev și student, și care să o adapteze realităților pe care le trăim. Tocmai de aceea am propus organizarea unui hackathon, adică a unui eveniment în care tinerii, fie ei informaticieni, programatori sau web designeri, să-și pună laolaltă priceperea pentru a propune și implementa soluții digitale inovative, soluții care să poată fi ulterior replicate în toată Uniunea Europeană
🇪🇺 Trebuie să creștem competențele și aria de acțiune a Uniunii Europene în domeniul sănătății și să întărim Mecanismul de Protecție Civilă al UE, un mecanism de care România a beneficiat extrem de mult, atât în cazul inundațiilor, cât şi a unor crize precum cea a imunoglobulinei.
Am răspuns astăzi, de Ziua Europei, împreună cu Dragos Pislaru și alți câțiva colegi din Parlamentul European, mai multor întrebări venite din partea cetățenilor și jurnaliștilor români. Iată un scurt rezumat al intervenției mele video. 🇪🇺 Pentru mine, ziua de 9 mai înseamnă, printre altele, libertatea de mișcare, libertatea de a călători și de a învăța într-o Europă care nu ne pune bariere, înseamnă un program precum Erasmus+, înseamnă momentul Maastricht cu cetățenia europeană, înseamnă momentul Lisabona cu întărirea cooperării judiciare. 🇪🇺 Poate cel mai puternic simbol al zilei este tocmai modul în care Comisia Europeană a ales să ilustreze astăzi solidaritatea europeană pe care a asociat-o cu mesajul unui medic român, plecat în Italia pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus. 🇪🇺 Avem nevoie de digitalizare, de implementarea rapidă a unui sistem de e-learning. Tinerii nu sunt o problemă, ci o soluție, ei ar trebui încurajați să preia leadership-ul unor inițiative care să aducă educația mai aproape de orice elev și student, și care să o adapteze realităților pe care le trăim. Tocmai de aceea am propus organizarea unui hackathon, adică a unui eveniment în care tinerii, fie ei informaticieni, programatori sau web designeri, să-și pună laolaltă priceperea pentru a propune și implementa soluții digitale inovative, soluții care să poată fi ulterior replicate în toată Uniunea Europeană 🇪🇺 Trebuie să creștem competențele și aria de acțiune a Uniunii Europene în domeniul sănătății și să întărim Mecanismul de Protecție Civilă al UE, un mecanism de care România a beneficiat extrem de mult, atât în cazul inundațiilor, cât şi a unor crize precum cea a imunoglobulinei.