Webinar – Future Talks: Viitorul Europei

Am participat dimineață la un dialog cu Ciprian Stănescu și Siegfried Mureșan pe tema viitorului Europei, unde am fost întrebată despre direcția spre care se îndreaptă proiectul european și principalul aspect care merge, din punctul meu de vedere, cel mai bine în Uniunea Europeană. Răspunsul a venit natural – dimensiunea solidarității. 

Pandemia de coronavirus nu numai că ne-a demonstrat că pe cont propriu suntem mult mai vulnerabili și neputincioși în fața acestei provocări, ci și că solidaritatea europeană a depășit cu mult și de mult dimensiunea statală și că aceasta se manifestă mai mult decât oricând în viețile fiecăruia dintre noi – în cartierul în care locuim, la locul de muncă, în școli, spitale, peste tot oamenii au dat o mână de ajutor, așa cum au știut ei mai bine, ca să trecem cu bine, împreună, peste această criză. Despre asta este vorba, proiectul european este și despre solidaritate, indiferent că vorbim de cea dintre națiuni sau că ne referim la cea din inimile noastre. 

Dacă ați ratat discuția, vă invit să urmăriți un rezumat video al acesteia.

Future Talks – Viitorul Europei

Am participat dimineață la un dialog cu Ciprian Stănescu și Siegfried Mureșan pe tema viitorului Europei, unde am fost întrebată despre direcția spre care se îndreaptă proiectul european și principalul aspect care merge, din punctul meu de vedere, cel mai bine în Uniunea Europeană. Răspunsul a venit natural – dimensiunea solidarității. Pandemia de coronavirus nu numai că ne-a demonstrat că pe cont propriu suntem mult mai vulnerabili și neputincioși în fața acestei provocări, ci și că solidaritatea europeană a depășit cu mult și de mult dimensiunea statală și că aceasta se manifestă mai mult decât oricând în viețile fiecăruia dintre noi – în cartierul în care locuim, la locul de muncă, în școli, spitale, peste tot oamenii au dat o mână de ajutor, așa cum au știut ei mai bine, ca să trecem cu bine, împreună, peste această criză. Despre asta este vorba, proiectul european este și despre solidaritate, indiferent că vorbim de cea dintre națiuni sau că ne referim la cea din inimile noastre. Dacă ați ratat discuția, vă invit să urmăriți un rezumat video al acesteia.

Posted by Ramona Strugariu on Friday, May 8, 2020