Interviu Radio Europa Liberă – Ramona Strugariu: De la R. Moldova se așteaptă concentrare pe sănătatea publică, pe respectarea legislației internaționale și europene, 26 martie 2020

Mi-am exprimat în cadrul unui interviu telefonic pentru Radio Europa Liberă Moldova îngrijorarea referitoare la măsurile adoptate şi atitudinea guvernului de la Chişinău în contextul crizei coronavirus. Prioritare pentru Guvernul de la Chișinău trebuie să fie adoptarea de măsuri concrete pentru protejarea sănătății cetățenilor, transparența, creșterea capacității de răspuns şi comunicare a instituțiilor statului, în situații de criză, nu alegerile pentru un fotoliu de deputat sau limitarea libertății presei şi cenzura.

Nu poți să spui presei în astfel de vremuri în care rolul ei este fundamental, să nu pună întrebări în conferința de presă sau să nu se raporteze decât la comunicările oficiale periodice ale guvernului. În astfel de vremuri, cea mai importantă metodă de a câștiga încrederea cetățenilor în guverne este comunicarea permanentă, transparentă și clară, informarea oamenilor în legătură cu accesul la serviciile de sănătate publică, lucruri care trebuie comunicate și raportate în legătură cu măsurile care se iau permanent.

Interviu complet: https://moldova.europalibera.org/a/strugariu/30511407.html