Ramona Strugariu: Aşa arată un sistem medical făcut praf şi pulbere în 30 de ani de nesimțire, indiferență, incompetență şi interese personale, 24 martie 2020

Zilnic, primesc informații despre spitale care nici acum nu au ce le trebuie şi fac apeluri, inclusiv publice, de ajutor”, susține Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Delegației USR PLUS, care prezintă tabloul sumbru al sistemului de sănătate românesc în plină pandemie de coronavirus.

„Aşa arată un sistem medical făcut praf şi pulbere în 30 de ani de nesimțire, indiferență, incompetență şi interese personale.
Iar toate acestea se vor deconta pe multe, foarte multe vieți omeneşti. În loc să mărim capacitatea spitalelor, acum, le închidem pe rând, pentru că nu există dotări şi echipamente, pentru că există zero obişnuință pentru respectarea strictă a regulilor, pentru că oamenii, la rândul lor, mint, pentru că nici regulile în sine nu sunt clare şi aplicate uniform, rapid, cu instrucțiuni şi protocoale unice, naționale, pentru că trăim în haos.

Un haos generalizat pe care nimeni nu pune mâna să îl stăpânească în vreun fel, să spună ferm ce trebuie şi nu trebuie făcut, cum, când, cu ce. Funcționăm în continuare în grupuri de interese, indolență şi calcule meschine. Atât putem”, scrie Ramona Strugariu pe Facebook.

Ramona Strugariu a enumerat spitalele în care medicii au fost confirmați cu coronavirus.

„Din ştirile zilei:
Iaşi: 16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus
Un număr de 16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat, marţi, în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus.
Pacientul a fost adus săptămâna trecută de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, find internat la Institutul de Gastroenterologie
Sfântu Gheorghe: «Cinci medici de la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe, testaţi pozitiv la coronavirus. S-a deschis şi un dosar penal»
Bucureşti: Alertă la Floreasca, un pacient are COVID-19 (Digi24). Acesta a intrat în contact cu zeci de cadre medicale
Bucureşti: Pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu coronavirus/ Femeia intrase în contact cu o persoană revenită din Spania, dar nu a comunicat asta la internare/ Unitatea medicală face anchetă epidemiologică.

Aceste cazuri se adaugă la cele ale zilelor trecute, cu focarele majore de la Gerota, spitalul județean din Suceava şi cazuri confirmate / medici testați pozitiv la Fălticeni, Universitar (Bucureşti), Arad, Constanța – probabil mai sunt şi altele despre care încă nu ştim.

De la Suceava am primit astă noapte mesaj că nu sunt măşti în farmacii. Într-o zonă care este focar.

Zilnic primesc informații despre spitale care nici acum nu au ce le trebuie şi fac apeluri, inclusiv publice, de ajutor. Le-am publicat pe rând şi au apărut altele, între timp.

Cineva va deconta amarnic, politic şi nu numai, tot acest haos şi lipsa de curaj în a spune măcar adevărul, aşa cum arată el. Dar vestea crunt de tristă este că, dincolo şi indiferent de aceste deconturi, se vor pierde atâtea vieți pe care iresponsabilitatea nu le aduce înapoi”, a mai spus Ramona Strugariu.

Sursa: https://stiri.plus/ramona-strugariu-asa-arata-un-sistem-medical-facut-praf-si-pulbere-in-30-de-ani-de-nesimtire-indiferenta-incompetenta-si-interese-personale/?fbclid=IwAR0Q40cXJtfno4s_uh5LHhFQZoR4xynqQBzGO5CxH_cScbIolMoTyhyuafQ