Conferință de presă online pe tema coronavirus, 22 martie 2020

Am susținut ieri o conferință de presă online, împreună cu colegii din celula de criză a Alianței USR PLUS, pe tema situației generate de coronavirus în România și a ultimelor măsuri adoptate de autorități. 

Principala preocupare a autorităților nu ar trebui să fie: 

– NICI notificarea Consiliului Europei pentru derogarea de la cadrul legal privind drepturile omului; 
– NICI activarea art. 15 al Convenției Europene a Drepturilor Omului; 
– NICI limitarea informației și lipsa transparenței. 

Preocuparea esențială pentru autorități ar trebui să fie sănătatea publică și salvarea vieților omenești, așa cum fac și celelalte state membre responsabile. Germania lucrează la dublarea numărului paturilor cu suport ventilator pentru sistemul ATI, are 28.000 vrea să ajungă la 50.000. Belgia a anunțat că are 790 de pături suplimentare pentru ATI și 29 de centre de testare noi. Acestea sunt preocupările statelor membre în context de criză. 

Întrebarea mea clară pentru autorități este, ați transmis la Bruxelles necesarul corect și complet de echipamente și medicamente pentru România, în cadrul exercițiului de procurare comunitară a acestora? 

#StămAcasă

Conferință de presă online pe tema coronavirus

Am susținut ieri o conferință de presă online, împreună cu colegii din celula de criză a Alianței USR PLUS, pe tema situației generate de coronavirus în România și a ultimelor măsuri adoptate de autorități. Principala preocupare a autorităților nu ar trebui să fie: – NICI notificarea Consiliului Europei pentru derogarea de la cadrul legal privind drepturile omului; – NICI activarea art. 15 al Convenției Europene a Drepturilor Omului; – NICI limitarea informației și lipsa transparenței. Preocuparea esențială pentru autorități ar trebui să fie sănătatea publică și salvarea vieților omenești, așa cum fac și celelalte state membre responsabile. Germania lucrează la dublarea numărului paturilor cu suport ventilator pentru sistemul ATI, are 28.000 vrea să ajungă la 50.000. Belgia a anunțat că are 790 de pături suplimentare pentru ATI și 29 de centre de testare noi. Acestea sunt preocupările statelor membre în context de criză. Întrebarea mea clară pentru autorități este, ați transmis la Bruxelles necesarul corect și complet de echipamente și medicamente pentru România, în cadrul exercițiului de procurare comunitară a acestora? #StămAcasă

Posted by Ramona Strugariu on Monday, March 23, 2020