G4Media – Ramona Strugariu, europarlamentar Renew Europe: Nu există justificare pentru derogăriile activate de România de la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, 20 martie 2020

Ramona Strugariu, europarlamentar PLUS, afirmă, într-o postare pe Twitter, că nu există justificare pentru derogăriile activate de România de la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului pe durata stării de urgență. ”Protejarea drepturilor fundamentale în vremuri de criză este esențială. România Letonia, Moldova și Armenia au cerut o derogare de la CEDO pe durata crizei generate de COVID 19. Vă rog retrageți aceste cereri. Nu există  justificare pentru o asemenea acțiune”, se arată în mesajul postat de Strugariu.

Letonia, România, Moldova și Armenia au activat articolul Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care permite derogări de la Conveție pe durata stării de urgență, care a fost declarată în contextul epidemiei de coronavirus, iar altele state ar putea urma, a anunțat joi Consiliul Europei, citat de La Libre Belgique.

Cele patru state membre ale Consiliului Europei au „notificat oficial” că au declarat starea de urgență și că activează derogarea prevăzută la articolul 15 din Convenție, a declarat un purtător de cuvânt al instituției pan-europene.

Articol: https://www.g4media.ro/ramona-strugariu-europarlamentar-renew-europe-nu-exista-justificare-pentru-derogariile-activate-de-romania-de-la-conventia-europeana-pentru-drepturile-omului.html