Intervenție LIBE – bugetul Parchetului European, 6 februarie 2020

Vă mulțumesc, doamnă procuror-șef, pentru prezentare. Am două întrebări, dintre care una vă este adresată dumneavoastră, prin intermediul căreia vă rog să ne dați mai multe informații referitoare la bugetul Parchetului European. În momentul de față, de exemplu, se întâmplă sa aveți date despre situația exactă a managementului cazurilor? Ce vă lipsește și de ce ați avea nevoie pe mai departe? Pe baza evaluărilor preliminare, este vreun departament care ar trebui consolidat? Unde aveți nevoie de mai mulți angajați, resurse financare, etc? Avem nevoie de astfel de detalii pentru a înțelege mai bine nevoile instituției pe care o conduceți.

A doua întrebare este pentru Comisie, al cărei reprezentant nu se află la prezidiu, dar bănuiesc că este undeva în sală. Care este termenul limită pentru rezolvarea acestei situații referitoare la bugetul Parchetului European? Nu cred că este un subiect care să mai aibă nevoie de vreo altă dezbatere politică, nu mai e nimic de dezbătut. Suntem într-un moment critic și complicat. Nu vom fi capabili să livrăm și să avem o instituție funcțională dacă continuăm să ne jucăm cu importanța acestei chestiuni. Este o nevoie uriașă să revizuim bugetul. Întrebările mele sunt: când vom putea ști de ce alte detalii mai e nevoie pentru bugetul Parchetului European, în termen de săptămâni, și când vom începe să discutăm despre cooperarea Comisiei cu statele membre și cu celelalte instituții abilitate, ca să rezolvăm o dată pentru totdeauna problema bugetului Parchetului European?

Intervenție LIBE – bugetul Parchetului European

Vă mulțumesc, doamnă procuror-șef, pentru prezentare. Am două întrebări, dintre care una vă este adresată dumneavoastră, prin intermediul căreia vă rog să ne dați mai multe informații referitoare la bugetul Parchetului European. În momentul de față, de exemplu, se întâmplă sa aveți date despre situația exactă a managementului cazurilor? Ce vă lipsește și de ce ați avea nevoie pe mai departe? Pe baza evaluărilor preliminare, este vreun departament care ar trebui consolidat? Unde aveți nevoie de mai mulți angajați, resurse financare, etc? Avem nevoie de astfel de detalii pentru a înțelege mai bine nevoile instituției pe care o conduceți.A doua întrebare este pentru Comisie, al cărei reprezentant nu se află la prezidiu, dar bănuiesc că este undeva în sală. Care este termenul limită pentru rezolvarea acestei situații referitoare la bugetul Parchetului European? Nu cred că este un subiect care să mai aibă nevoie de vreo altă dezbatere politică, nu mai e nimic de dezbătut. Suntem într-un moment critic și complicat. Nu vom fi capabili să livrăm și să avem o instituție funcțională dacă continuăm să ne jucăm cu importanța acestei chestiuni. Este o nevoie uriașă să revizuim bugetul. Întrebările mele sunt: când vom putea ști de ce alte detalii mai e nevoie pentru bugetul Parchetului European, în termen de săptămâni, și când vom începe să discutăm despre cooperarea Comisiei cu statele membre și cu celelalte instituții abilitate, ca să rezolvăm o dată pentru totdeauna problema bugetului Parchetului European?

Posted by Ramona Strugariu on Thursday, February 6, 2020