Audierile în curs în temeiul articolului 7 alineatul (1) din TUE, în special cazul Ungariei, 20 ianuarie

Inițial, venisem aici cu intenția de a spune că în timp ce salutăm audierile organizate de Consiliu, suntem îngrijorați de lipsa de implicare a Parlamentului European și de următorii pași procedurali. Dar chiar nu vreau să mai vorbesc despre proceduri, așa că m-am răzgândit. Vreau să vorbesc despre cât de rușinoase sunt toate acțiunile pe care le faceți împotriva propriei dumneavoastră țări, domnule Orbán. Este o rușine ce faceți când vine vorba de locul pe care Ungaria îl merită în Europa. Este o rușine ce faceți libertății presei, libertății academice, libertății artistice, societății civile, tuturor tipurilor de libertăți. 

Știți dumneavoastră, nimeni nu a obligat pe nimeni să adere la Uniunea Europeană. Este o alegere către progres și un angajament față de valori, față de valorile europene, alegere pe care țara dumneavoastră a făcut-o, iar dumneavoastră vă bateți acum joc de această alegere. O tratați pur și simplu cu lipsă de respect. Ungaria a crescut și s-a dezvoltat atât de frumos folosind fonduri europene, ca și Polonia de altfel, iar acum construiți imperii dominate de ură, dezinformare, manipulare, folosind bani europeni. Sunteți o rușine! Dacă nu avem suficiente proceduri, haideți să stabilim proceduri, dacă nu avem legislație, haideți să facem legislație și orice e nevoie pentru a vă împiedica pe dvs. și pe oricine altcineva care-și face de râs țara în felul acesta.

Și un ultim gând pentru Consiliu. Cooperarea sinceră și transparența nu fac rău nimănui, mai ales dacă acestea servesc interesul public al cetățenilor, al Europei și al valorilor europene. Vă mulțumesc.

Audierile în curs în temeiul articolului 7 alineatul (1) din TUE, în special cazul Ungariei

Inițial, venisem aici cu intenția de a spune că în timp ce salutăm audierile organizate de Consiliu, suntem îngrijorați de lipsa de implicare a Parlamentului European și de următorii pași procedurali. Dar chiar nu vreau să mai vorbesc despre proceduri, așa că m-am răzgândit. Vreau să vorbesc despre cât de rușinoase sunt toate acțiunile pe care le faceți împotriva propriei dumneavoastră țări, domnule Orbán. Este o rușine ce faceți când vine vorba de locul pe care Ungaria îl merită în Europa. Este o rușine ce faceți libertății presei, libertății academice, libertății artistice, societății civile, tuturor tipurilor de libertăți. Știți dumneavoastră, nimeni nu a obligat pe nimeni să adere la Uniunea Europeană. Este o alegere către progres și un angajament față de valori, față de valorile europene, alegere pe care țara dumneavoastră a făcut-o, iar dumneavoastră vă bateți acum joc de această alegere. O tratați pur și simplu cu lipsă de respect. Ungaria a crescut și s-a dezvoltat atât de frumos folosind fonduri europene, ca și Polonia de altfel, iar acum construiți imperii dominate de ură, dezinformare, manipulare, folosind bani europeni. Sunteți o rușine! Dacă nu avem suficiente proceduri, haideți să stabilim proceduri, dacă nu avem legislație, haideți să facem legislație și orice e nevoie pentru a vă împiedica pe dvs. și pe oricine altcineva care-și face de râs țara în felul acesta.Și un ultim gând pentru Consiliu. Cooperarea sinceră și transparența nu fac rău nimănui, mai ales dacă acestea servesc interesul public al cetățenilor, al Europei și al valorilor europene. Vă mulțumesc.

Posted by Ramona Strugariu on Wednesday, January 15, 2020