Legile Firii încalcă legea!

Toate cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei au primit, începând de pe 6 ianuarie, noul regulament intern sau, altfel spus, sentința la tăcere. Conform documentului, orice membru al personalului medical sau auxiliar care discută cu presa fără aprobarea “scrisă” a conducerii sau care raportează eventuale fapte de corupție, abuzuri de putere sau alte ilegalități de acest fel, riscă să se aleagă cu “sancțiune disciplinară”, care poate merge pană la desfacerea contractului de muncă. Așa vrea să premieze spiritul civic şi avertizorii de integritate, în capitala unei țări europene, doamna primar Firea. 

Prin acest regulament, Primăria încalcă atât Legea 571/2004, cu privire la protecția avertizorilor de integritate, lege care menționează clar că avertizarea poate avea loc și către presă (Art. 6), cât și Directiva europeană nr. 1937/2019 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii.  

Un scurt video despre “Legile Firii”, mai jos:

Legile Firii încalcă legea

Legile Firii încalcă legea! Toate cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei au primit, începând de pe 6 ianuarie, noul regulament intern sau, altfel spus, sentința la tăcere. Conform documentului, orice membru al personalului medical sau auxiliar care discută cu presa fără aprobarea “scrisă” a conducerii sau care raportează eventuale fapte de corupție, abuzuri de putere sau alte ilegalități de acest fel, riscă să se aleagă cu “sancțiune disciplinară”, care poate merge pană la desfacerea contractului de muncă. Așa vrea să premieze spiritul civic şi avertizorii de integritate, în capitala unei țări europene, doamna primar Firea. Prin acest regulament, Primăria încalcă atât Legea 571/2004, cu privire la protecția avertizorilor de integritate, lege care menționează clar că avertizarea poate avea loc și către presă (Art. 6), cât și Directiva europeană nr. 1937/2019 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii. Un scurt video despre "Legile Firii", mai jos:

Posted by Ramona Strugariu on Friday, January 10, 2020