Agenda săptămânii 09-15 decembrie 2019

LUNI & 𝐌𝐀𝐑𝐓̦𝐈

🔸 Un nou început de săptămână mă găsește de data aceasta în Tbilisi, Georgia, unde are loc cea de-a 8-a sesiune a Adunării Parlamentare Euronest. Fac parte din delegația Parlamentului European, care între 8 și 10 decembrie participă la consultările Uniunii Europene cu reprezentanții parlamentelor naționale ale statelor din Parteneriatul Estic. Pe agenda de lucru a discuțiilor se află securitatea energetică, relațiile dintre UE și țările din Vecinătatea Estică, precum și provocările geopolitice cu care ne confruntăm.

MIERCURI

🔸 Revin la Bruxelles pentru a participa la întâlnirea grupului Renew Europe, în cadrul căreia vom dezbate concluziile misiunii Parlamentului European în Malta, condusă de colega noastră Sophie in ‘t Veld, în contextul investigației legate de uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia. 

🔸 Spre amiază particip la o sesiune plenară extraordinară a Parlamentului European, convocată de președintele Sassoli, pe subiectul Pactului Ecologic European (European Green Deal), propus de Comisia Europeană. 

🔸 Seara iau parte la lucrările grupului Renew Europe pe Balcanii de Vest și Politica de Vecinătate. 

JOI

🔸 Zbor spre Budapesta pentru a participa la conferința “Protecția mass-mediei în fața interferențelor politice – cui revine această responsabilitate?”. Vom identifica probleme, precum și priorități și vom căuta soluții la nivel european pentru ele, împreună cu politicieni, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic.