Intervenție pe marginea demiterii Guvernului Maia Sandu

Un mesaj direct către cei avizați. Demiterea și înlocuirea fulger a guvernului pro-european de la Chișinău ca urmare a curajului Maiei Sandu de a nu face jocul președintelui Dodon și de a nu subordona justiția intereselor politice ale unor orligarhi, sau propunerea guvernului de la Tbilisi de a schimba legea electorală pentru ca puterea să își asigure locurile în Parlament sunt pași importanți făcuți înapoi în drumul spre Europa. Cei vinovați trebuie să se simtă responsabili, fiindcă ei îi îndepărtează pe cetățenii țărilor lor de Uniunea Europeană și de beneficiile ei. 

Condiționalitatea strictă este un principiu ferm în acordarea asistenței macrofinanciare. Totodată, Uniunea trebuie să investească mult mai mai mult în a explica cetățenilor acestor state, de ce sunt importante condiționalitățile și ce presupune reforma. Altfel, orice guvern anti-reformă deturnează discursul într-unul anti-UE și o luăm etern de la capăt. 

Țările din vecinătatea estică trebuie să fie cu adevărat o prioritate a noii Comisii, iar ușa Europei trebuie să rămână deschisă. Trebuie să finanțăm cu adevărat reforme pro-democrație, pro-justiție și pro-stat de drept.

Intervenție pe marginea Parteneriatului Estic

Un mesaj direct către cei avizați. Demiterea și înlocuirea fulger a guvernului pro-european de la Chișinău ca urmare a curajului Maiei Sandu de a nu face jocul președintelui Dodon și de a nu subordona justiția intereselor politice ale unor orligarhi, sau propunerea guvernului de la Tbilisi de a schimba legea electorală pentru ca puterea să își asigure locurile în Parlament sunt pași importanți făcuți înapoi în drumul spre Europa. Cei vinovați trebuie să se simtă responsabili, fiindcă ei îi îndepărtează pe cetățenii țărilor lor de Uniunea Europeană și de beneficiile ei. Condiționalitatea strictă este un principiu ferm în acordarea asistenței macrofinanciare. Totodată, Uniunea trebuie să investească mult mai mai mult în a explica cetățenilor acestor state, de ce sunt importante condiționalitățile și ce presupune reforma. Altfel, orice guvern anti-reformă deturnează discursul într-unul anti-UE și o luăm etern de la capăt. Țările din vecinătatea estică trebuie să fie cu adevărat o prioritate a noii Comisii, iar ușa Europei trebuie să rămână deschisă. Trebuie să finanțăm cu adevărat reforme pro-democrație, pro-justiție și pro-stat de drept.

Posted by Ramona Strugariu on Wednesday, November 27, 2019