Intervenție cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Copilului, 26 noiembrie

Vorbim despre drepturile copilului, iar astăzi, în Uniunea Europeană, există state membre în care copiii nu au acces la drepturi fundamentale precum hrana sau educația. Vorbim despre drepturile copilului, dar există state membre care au vrut să incrimineze dreptul la educație sexuală. 

Eu însămi provin dintr-o țară care este “campioană” la numărul de mame adolescente. În 2017, peste 18.000 de nașteri au fost înregistrare în România la mame adolescente, 700 dintre acestea aveau sub 15 ani. Majoritatea lor provin din medii sărace, fără acces la asistență medicală, fără acces la educație și la informare. Este o nevoie fundamentală de sprijin coordonat în Uniunea Europeană pentru a asigura aceste drepturi ale copilului, nu putem avea, în Uniunea Europeană, copii care nasc alți copii.

Intervenție pe drepturile copilului

"Vorbim despre drepturile copilului, iar astăzi, în Uniunea Europeană, există state membre în care copiii nu au acces la drepturi fundamentale precum hrana sau educația. Vorbim despre drepturile copilului, dar există state membre care au vrut să incrimineze dreptul la educație sexuală. Eu însămi provin dintr-o țară care este “campioană” la numărul de mame adolescente. În 2017, peste 18.000 de nașteri au fost înregistrare în România la mame adolescente, 700 dintre acestea aveau sub 15 ani. Majoritatea lor provin din medii sărace, fără acces la asistență medicală, fără acces la educație și la informare. Este o nevoie fundamentală de sprijin coordonat în Uniunea Europeană pentru a asigura aceste drepturi ale copilului, nu putem avea, în Uniunea Europeană, copii care nasc alți copii."

Posted by Ramona Strugariu on Tuesday, November 26, 2019