Agenda săptămânii 25 noiembrie-01 decembrie 2019

𝐋𝐔𝐍𝐈:

🔸 Vom dezbate poziția UE din cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Madrid; 

🔸 Vom vorbi despre Aderarea UE la Convenția de la Istanbul și alte măsuri de combatere a violenței bazate pe gen; 

🔸 Vom analiza acțiunile recente ale Federației Ruse îndreptate împotriva judecătorilor, procurorilor și anchetatorilor din Lituania implicați în investigarea evenimentelor tragice din 13 ianuarie 1991 de la Vilnius. 

🔸 Tot astăzi, vom sărbători cea de-a 30-a aniversare a Revoluției de Catifea și vom reitera importanța luptei pentru consolidarea democrațiilor din Europa Centrală și de Est. 

🔸 În paralel, în cadrul Comisiei LIBE îi vom audia pe candidații ajunși pe lista scurtă pentru Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor pe care îi vom și vota marți. 

𝐌𝐀𝐑𝐓̦𝐈: 

🔸 Poate cel mai important subiect al zilei este legat de dezbaterea asupra Raportului referitor la proiectul comun de buget general al UE pentru exercițiul financiar 2020, aprobat de comitetul de conciliere în cadrul procedurii bugetare. Colega noastră Clotilde Armand a avut un cuvânt important de spus asupra acestui raport, din poziția de negociator de grup.

🔸 Vom vota, printre altele, pe marginea Rezoluției privind Drepturile copiilor cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Convenției cu privire la drepturile copilului și ne vom exercita votul pentru numirea unor membri ai Curții de Conturi. 

🔸 În pauza de prânz voi participa la o întâlnire a intergrupului anticorupție, unde vom stabili strategia de comunicare a intergrupului pe această temă și unde vom vorbi despre programele de pregătire pentru transparență și integritate instituțională, la care vom participa anul viitor, în calitate de eurodeputați.

𝐌𝐈𝐄𝐑𝐂𝐔𝐑𝐈: 

🔸 Vom asista la prezentarea programului politic asumat de noua Comisie von der Leyen pentru următorii 5 ani de mandat și vom vota pentru Colegiul Comisarilor. 

🔸 În plus, tot miercuri, vom vota pentru bugetul UE pe 2020. 

🔸 După procedura de vot, vom dezbate problematica imixtiunii unor state terțe în democrațiile noastre și în procesul electoral intern și vom vorbi despre evoluțiile socio-politice din vecinătatea estică. 

𝐉𝐎𝐈, 𝐕𝐈𝐍𝐄𝐑𝐈 & 𝐒𝐀̂𝐌𝐁𝐀̆𝐓𝐀̆: 

🔸 Joi voi pleca spre Chișinău, acolo unde timp de 3 zile am întâlniri programate cu societatea civilă, cu reprezentanți ai Parlamentului, ai Delegației UE în Republica Moldova și cu presa.

𝐃𝐔𝐌𝐈𝐍𝐈𝐂𝐀̆:

🔸 Dis-de-dimineață mă întorc spre România pentru a sărbători împreună cu voi Ziua Națională și pentru a participa la parada militară din zona Arcului de Triumf.