Ramona STRUGARIU și-a deschis birou europarlamentar la Bârlad

Ramona STRUGARIU, eurodeputat al Alianței 2020 USR PLUS, a inaugurat sâmbătă, 23 noiembrie, la Bârlad, primul său birou europarlamentar din țară, în prezența eurodeputatului USR Nicu Ștefănuță și a politologului Daniel Șandru, membru al Comisiei Naționale de Politici Publice PLUS.

N-am cuvinte suficiente să spun cât de bucuroasă sunt că văd acest spațiu plin, cu oameni care au venit de departe, mai de peste tot, din Moldova, din București, din Ardeal. Sunt extrem de emoționată pentru că mi-am dorit să inaugurez primul birou europarlamentar la Bârlad, dintr-un motiv singur, mi s-a părut firesc că județul Vaslui și regiunea Moldovei, în general, să aibă o poartă larg deschisă spre Europa”, a declarat Ramona Strugariu la începutul discuțiilor.

Evenimentul de lansare a fost organizat sub forma unei dezbateri publice de aproape două ore despre rolul instituțiilor europene, activitatea Alianței în Parlamentul European și bilanțul măsurilor luate de eurodeputații USR-PLUS în primele 5 luni de mandat. Întâlnirea de sâmbătă cu vasluienii a reprezentat, în egală măsură, o oportunitate la dialog pe tematici europene, lansată de Ramona STRUGARIU, coordonator regional al PLUS pentru regiunea Nord – Est și parlamentar european, la care au răspuns pozitiv peste 50 de reprezentanți ai comunității locale.

Eurodeputatul Alianței USR PLUS a subliniat, în timpul intervențiilor de sâmbătă, că noul birou europarlamentar, situat pe strada Colonel Simionescu Sava, nr. 14, va fi deschis oricărui tip de eveniment public în care se încurajează dialogul dintre cetățeni și reprezentanții politici, indiferent de partidul sau ideologia pe care aceștia îl reprezintă. 

Acesta este un spațiu în care oricine vrea să vină să învețe lucruri noi, de la chestiuni legate de administrația locală, și până la cele legate de bugete, e bine-venit să o facă. Vă spun cu toată onestitate că dacă va veni mâine, la ușa biroului, vreun consilier sau primar, de la alt partid care spune „vreau să învăț”, eu nu o să-l țin la ușă, tocmai pentru că nu mi se pare că polarizarea politică poate fi soluția. Haideți să ne adunăm laolaltă toți oamenii cinstiți, responsabili, să învățam unde nu știm și să ducem lucrurile în direcția în care putem sta împreună cu fruntea sus, indiferent de partidul din care provenim.”

Biroul europarlamentar va servi ca un centru de informare și documentare al vasluienilor pe modul în care funcționează Uniunea Europeană și un loc unde aceștia pot afla mai ușor informații despre oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă, dar și despre modul în care interesele lor sunt reprezentate în Parlamentul European.

Ramona STRUGARIU este vice-președinta Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova și membră a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) și a Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA). Este licențiată în drept la Universitatea Al. I. Cuza din Iași și are o diplomă de masterat în drept european. Înainte de a-și începe cariera politică, s-a implicat în numeroase activități de voluntariat în țară și peste hotare, a fost manager de proiect și consilier juridic. A fost șefa de cabinet și consilierul unui eurodeputat român la Bruxelles.