Menționare Euractiv privind intervenția mea referitoare la activarea art. 7 în cazul Ungariei, 22 noiembrie

Sunt raportor de grup Renew Europe în dosarul cu privire la activarea art. 7 în cazul Ungariei. Ne-am blocat lamentabil, în timp ce situația din Ungaria se înrăutățeşte, cu privire la respectarea drepturilor şi libertăților civile şi a libertății academice sau de exprimare. Mai mult decât atât, există propuneri legislative noi, care vizează independența justiției. Am avut o intervenție amplă în comisia LIBE cu referire la acest subiect, pe care o voi publica în curând, cu cateva detalii referitoare la context.

“Raportorul din umbră român, Ramona Strugariu (Renew Europe), a declarat că nu a fost convinsă de argumentele Consiliului potrivit cărora participarea Parlamentului European nu este prevăzută explicit, nici în tratat, nici în regulile de procedură.”

“Există precedente pentru alte instituții ale UE, precum Banca Centrală Europeană, de exemplu, căreia i s-a permis să ia parte totuşi la procedurile Consiliului” a adaugăt ea.
LINK: https://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/meps-shut-out-of-hungary-council-hearing-as-rule-of-law-situation-worsens/