Dialog cu Ambasadorul Republicii Moldova la UE

Am participat la întâlnirea de pregătire a Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE – Moldova. Cu această ocazie, am avut un dialog structurat cu E.S. dl. Eugen Caras, Ambasadorul Republicii Moldova la UE şi cu reprezentanții Serviciului European de Acțiune Externă şi Directoratului General pentru Vecinătate al Comisiei Europene.

Am adresat câteva întrebări ambasadorului Eugen Caras și reprezentanților Comisiei, în perspectiva continuării reformelor din Republica Moldova, luând în considerare evoluțiile politice din ultima perioadă. Ca parte a coaliției de guvernare, PSRM şi-a asumat aceste reforme. Rămâne de văzut cum le va concretiza în noua formulă.

Pe reprezentanții Comisiei i-am întrebat foarte clar care este perspectiva avută în vedere pentru continuarea asistenței macrofinanciare în cazul în care lucrurile nu merg la fel de bine pe cât speram inițial, în cazul vecinilor de peste Prut.

Răspunsul a fost la fel de clar: asistența macrofinanciară este condiționată de reguli foarte stricte. Prima tranșă a plecat deja. Dar pentru restul, trebuie să discutăm în funcție de îndeplinirea acestor conditionalități și de realizarea concretă a angajamentelor asumate

Întâlnirea de pregătire a Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE – Moldova.

Am adresat câteva întrebări ambasadorului Eugen Caras și reprezentanților Comisiei, în perspectiva continuării reformelor din Republica Moldova, luând în considerare evoluțiile politice din ultima perioadă. Pe reprezentanții Comisiei i-am întrebat foarte clar care este perspectiva avută în vedere pentru continuarea asistenței macrofinanciare în cazul în care lucrurile nu merg la fel de bine pe cât speram inițial, în cazul vecinilor de peste Prut.Răspunsul a fost la fel de clar: asistența macrofinanciară este condiționată de reguli foarte stricte. Prima tranșă a plecat deja. Dar pentru restul, trebuie să discutăm în funcție de îndeplinirea acestor conditionalități și de realizarea concretă a angajamentelor asumate.

Posted by Ramona Strugariu on Thursday, November 14, 2019