Forumul Democrației Europene

Am avut 5 ore de dezbatere, împreună cu Nicu Ștefănuță şi Clotilde Armand, în mijlocul tinerilor, al celor peste 80 de promotori pentru democrație, participanți ai programului organizat de Biroul Parlamentului European în România, şi al unui public de peste 150 de persoane, majoritatea tineri si elevi de 18 ani. Au fost invitați reprezentanți ai tuturor partidelor politice româneşti reprezentate în Parlamentul European, am răspuns invitației doar noi. 

Nu sunt obosită. E fantastică energia pe care o degajă aceşti oameni. Voi reveni cu un colaj video despre intervențiile şi aşteptările lor, dar dacă vă uitați la imagini şi la înregistrarea de pe privesc.eu veți avea oglinda unui posibil viitor al Europei, într-un fel care pe mine aproape că m-a lăsat fără cuvinte.

Ştiu ce vor. Au standarde. Au criterii de evaluare. Au informații. Sunt gata să participe la acest efect de multiplicare, pentru a îi învăța şi implica şi pe ceilalți. Au exigențe şi nu pot fi duşi cu vorba, caută soluții. Au un entuziasm incredibil. Au forță şi coerență. Au curaj.

Aşa arată, pentru mine, viitorul Europei. Şi voi fi parte activă, necondiționat, la această construcție. Le mulțumesc pentru onoarea de a fi în mijlocul lor. Am văzut generații care nu mai pot fi mințite uşor, care nu doar că îşi doresc schimbarea, ci pot efectiv să aducă schimbarea. Iar asta pentru mine e motorul a tot ceea ce fac.