Am solicitat sprijin financiar pentru societatea civilă, 30 septembrie

Înaintea discuțiilor de săptămâna viitoare ale Consiliului, referitoare la adoptarea noului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, am tras un semnal de alarmă, în plenul Parlamentului cu privire la importanța sprijinului financiar promis de UE societății civile. 

ONG-urile din Europa Centrală și de Est au mai mult decât oricând nevoie de un instrument financiar dedicat care să le garanteze independența și autonomia față de guvernele naționale. 

Susținerea societătii civile nu se rezumă la discursuri politice. Susținerea societătii civile înseamnă finanțare apolitică și legislație clară care să o protejeze de agresiuni, presiuni sau amenințări de tot felul.

Intervenție privind includerea unui instrument financiar dedicat societății civile în CFM

Înaintea discuțiilor de săptămâna viitoare ale Consiliului, referitoare la adoptarea noului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, am tras un semnal de alarmă, în plenul European Parliament, cu privire la importanța sprijinului financiar promis de UE societății civile. ONG-urile din Europa Centrală și de Est au mai mult decât oricând nevoie de un instrument financiar dedicat care să le garanteze independența și autonomia față de guvernele naționale. Susținerea societătii civile nu se rezumă la discursuri politice. Susținerea societătii civile înseamnă finanțare apolitică și legislație clară care să o protejeze de agresiuni, presiuni sau amenințări de tot felul.

Posted by Ramona Strugariu on Friday, October 11, 2019